آمادگی های قبل از سونوگرافی دستگاه ادراری :
آمادگی های قبل از سونوگرافی دستگاه ادراری را در این بخش قرار می دهیم تا با آمادگی های پیش از آن آشنا شوید .
لازم است بدانید که با سونوگرافی دستگاه ادراری می توان تمام نواحی دستگاه ادراری را مشاهده نمود ، تنها بخشی را که نمی توان مشاهده کرد بخش حالب های است زیرا به دلیل قطر کمی که دارند دو جدار روی هم خوابیده است و قابل مشاهده نیست .
یکی از بیشترین در خواست های سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادرای به منظور تشخیص سنگ کلیه است .علی رغم تصور عمومی که سنگ های کلیوی به راحتی با سونوگرافی قابل تشخیص هستند ،ولی یکی از مشکل ترین بررسی های سونوگرافی تشخیص سنگ کلیوی است .
به طور کلی سنگ های ۵ میلی متر یا بزرگتر با اکثر دستگاه های سونوگرافی در صورتی که بیمار شرایط مناسب داشته باشد قابل تشخیص اند،ولی تشخیص همین سنگ های بزرگ هم گاهی به دلیل عدم آمادگی بیمار و وجود گاز های شدید روده ای و یا اضافه وزن بیش از حد بیمار دچار مشکل می شود.
کاربردهای سونوگرافی ادراری :
- بررسی دستگاه ادراری
- بررسی تومورها
- بررسی کیست ها
- انسداد با سنگ
- بررسی بزرگ شدن کلیه ها
- بررسی آبسه کلیه و …
چه آمادگی های نیاز است که قبل از انجام سونوگرافی ادراری انجام داد :
- پر بودن مثانه
- عدم داشتن بیماری خاص
- عدم داشتن زخم پوستی در محل کلیه ها
- عدم پانسمان در محل کلیه ها
برای تشخیص سنگ های کلیوی به صورت نقاط سفید رنگ است که باید این نقاط سفید رنگ از چربی موجود در مرکز کلیه ها (که ان هم در سونوگرافی سفید رنگ است ) افتراق داده شوند .
در صورتی که تشخیص سنگ کلیه در سونوگرافی دچار مشکل شود معمولا جهت تشخیص از اقدامات تشخیص دیگری از جمله گرافی با ماده حاجب وریدی و یا CT-Scan استفاده می شود .
پس یادتان باشد که هر چند تشخیص سنگ های کلیوی کوچک با سونوگرافی دقت بالای متخصص رادیولوژی را نشان می دهد ولی عدم تشخیص آنها دلیلی بر کیفیت پایین کار متخصص رادیولوژی نیست.
شما عزیزان می توانید نظرات و سوالات خود را با شماره ی زیر درمیان بگذارید :
شماره ی تماس : سونوگرافی اهواز : ۲۵ ۷۰ ۳۳ ۳۳ -۰۶۱
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
با تشکر مدیریت سایت مرکز رادیولوژی و سونوگرافی دکتر مرتضی جورابیان
0 دیدگاه