مدت زمان مطالعه ۲ دقیقه

حاملگی مولار

حاملگی مولار

افرادی که احتمال ایجاد حاملگی مولار دارند :

زنان جوان (بین ۱۸-۱۳ سال )

زنان بالای ۳۵ سال ،کسانی که سابقه حاملگی مولار قبلی دارند.

کسانی که سقط های مکرر خود بخودی داشته اند.

حاملگی مولار هنگامی رخ می دهد که در تخم بارور شده ناهنجاری های خاصی وجود داشته باشد.تخم بارور شده یا هرگز به جنین تبدیل نمی شود(حاملگی مولار کامل) و یا این که به شکل غیر طبیعی رشد می کند و نمی تواند زنده بماند(حاملگی مولار نسبی).

حاملگی مولار

در حاملگی طبیعی ،تخم بارور شده دارای ۲۳ کروموزوم از پدر و ۲۳ کروموزوم  از مادر است.در اغلب حاملگی های مولار کامل،کروموزم های مادر در تخم بارور شده وجود ندارد و کروموزم های پدر نسخه ایی دیگر را تکثیر می کنند،بنابراین دو نسخه  از کروموزوم های پدر در تخم وجود دارد و هیچ کروموزومی از مادر در آن موجود نیست .در این حالت جنین،کیسه جنینی یا هیچ بافت جفتی نرمالی وجود ندارد.در عوض،جفت توده ای از کیسه های شبیه به خوشه انگور را تشکیل می دهد.

در بیشتر حاملگی های مولار جزیی،تخم بارور شده کروموزوم های مکمل مادر را نیز دارد.اما کروموزوم های پدر دو برابر می شوند ،بنابراین به جای ۴۶ کروموزوم ،۶۹ کروموزوم وجود خواهد داشت(این پدیده زمانی می تواند رخ دهد که کروموزوم های موجود در اسپرم دو برابر شده باشند و یا این که دو اسپرم تخم مشابه ی را بارور کنند.)

در این حالت ،در میان توده بافت غیر طبیعی که شبیه خوشه انگور است،چندین بافت جفتی به وجود خواهد آمد.

چه درمانی برای حاملگی مولار وجود دارد؟

چنانچه تشخیص دهند که حاملگی شما از نوع مولار است، به D&C (اتساع و کورتاژ) یا کورتاژ ساکشن جهت برداشتن بافت غیر طبیعی نیاز پیدا خواهید کرد. این عمل را می توان تحت بیهوشی عمومی یا موضعی انجام داد. همچنین پزشکان می‌توانند از راه درون وریدی درد شما را تسکین دهند.

با تشکر مدیریت سایت  دکتر مرتضی جورابیان مرکز سونوگرافی و رادیولوژی در اهواز

 

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 18 =

Call Now Buttonتماس سریع با دکتر جورابیان