درجه بندی کبد چرب در سونوگرافی از جمله موارد مهمی است که بسیار مورد بحث می باشد. تشخیص کبد چرب از طریق سونوگرافی روشی بی خطر و دارای کمترین عوارض می باشد. زمانی که چربی در کبد بیش از 5 درصد باشد می تواند کاملا غیر طبیعی باشد و نوعی بیماری محسوب می شود. بر اساس میزان چربی موجود در کبد می توان گفت که به گریدهای نوع یک و دو تقسیم می شود در ادامه بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
1. کبد چرب گرید 1: بیماری در درجه خفیف می باشد به طوری که آسیبی به کبد وارد نمی کند.
2. کبد چرب گرید 2: این بیماری در سطح متوسطی قرار دارد که باید اقدامی جهت درمان صورت گیرد.
3. کبد چرب گرید 3: زمانی بیماری حاد شود و بیشتر علائم کبد چرب مشاهده شود شخص دچار کبد چرب گرید 3 شده است.
کاربردهای سونوگرافی در کبد چرب
در ابتدا برای درمان این بیماری باید از روش های تشخیص استفاده کرد. اولین روش بررسی این بیماری سونوگرافی می باشد. در صورتی که نیاز به بررسی دقیق تر باشد از روش های تشخیصی دیگری استفاده می شود. در واقع سونوگرافی به عنوان مکمل در کنار سایر روش ها استفاده می شود. در این روش با با توجه به میزان چربی کبد میزان پیشرفت بیماری مشخص می شود و در یکی از سطح های گرید 1 تا سه قرار می گیرد و با توجه به نوع آن از روش درمانی برای بهبودی استفاده می شود.
رژیم غذایی کبد چرب
از آنجایی که یکی از علل ابتلا به بیماری کبد چرب رژیم غذایی نادرست می باشد اصلاح آن می تواند بیماری ار کنترل کند. مصرف غذای پرچرب یکی از علل بروز بیماری کبد چرب الکلی می باشد. استفاده از مواد غذایی که شامل فیبر پروتئینی است برای این بیماری مناسب می باشد، زیرا فیبر دارای موادی است که مانع از جذب کلسترول شده و به بهبودی بیمار کمک می کند. همچنین پروتئین احساس گرسنگی در فرد را کاهش داده و باعث کم شدن وزن می شود. در نهایت با رعایت رژیم غذایی مناسب می تواند از شدت بیماری کاست و آن را کنترل کرد.
برخی از خدمات سونوگرافی جورابیان ، سونوگرافی در اهواز
- انواع سونوگرافی های روتین و تخصصی
- سونوگرافی NT
- سونوگرافی غربالگری سه ماهه دوم بارداری
- سونوگرافی شکم
- الاستوگرافی کبد
- الاستوگرافی پستان
با تشکر مدیریت سایت مرکز رادیولوژی و سونوگرافی دکتر مرتضی جورابیان ، سونوگرافی در اهواز
0 دیدگاه