سوالات متداول رادیولوژی
قبل از انجام رادیولوژی ممکن است که سوالات بسیار زیادی در این رابطه برای بیمار ایجاد شود که در این مقاله سعی شده است به سوالات متداول رادیولوژی پاسخگو باشیم. سونوگرافی و رادیولوژِی دکتر مرتضی جورابیان در اهواز مفتخر است که خدمات رادیولوژی را برای بیماران با به روزترین تجهیزات و دقت بسیار بالا، انجام می دهد.
رادیولوژی
در ابتدا باید بگوییم که رادیولوژی در میان مردم بیشتر با عکس ساده شناخته می شود که در آن رادیولوژیست با استفاده از اشعه X اقدام به تصویر برداری از بدن می نماید. این روش برای عکس برداری و بررسی اعضای مختلف بدن مانند ریه، شکم و استخوان ها (اعم از جمجمه، سینوس های صورت، استخوان بینی، ستون فقرات، دنده ها و قسمتهای مختلف دست و پا) کاربرد دارد که ممکن است قبل از انجام رادیولوژی، سوالات متداول بسیاری ذهن بیمار را درگیر کند. در واقع رادیولوژی برای بررسی بافت های بدن و تاندون ها، منیسک زانو و یا دیسک مهره ها کاربرد چندانی ندارد. برای انجام رادیولوژی معمولا بیماران نیاز به آمادگی های قبلی چندانی ندارند. مگر رادیولوژی برای شکم (برای تشخیص سنگ های کلیوی) و رادیوگرافی ستون فقرات کمری که بهتر است با آمادگی قبلی انجام شوند؛ تا روده ها از گاز و مدفوع خالی بوده و دقت تشخیصی تصاویر افزایش یابد. از موارد مهمی که در انجام رادیولوژی باید مورد توجه قرار گیرد این است که برای جلوگیری از تار شدن عکس ها باید برای چند ثانیه نفس خود را حبس نمایید.
برای کسب اطلاعات تخصصی بیشتر می توانید به صفحه اینستاگرام یا کانال آپارات دکتر مرتضی جورابیان مراجعه کنید.
سوالات متداول رادیولوژی
۱ـ آیا می توان در زمان رادیولوژی جواهرات داشت؟
خیر ، بیمار باید قبل از انجام عکس برداری طلا، جواهرات و ساعت خود را از محل عکس برداری خارج نماید.
۲ـ کلیشه های تکمیلی و اضافی بعد از رادیولوژی چرا مورد نیاز است؟
برای داشتن وضوح هرچه بیشتر از رادیولوژی، رادیولوژییست از نماهای دیگر نیز کلیشه تهیه می نماید. در شرایطی هم جهت این کلیشه ها در اثر مشکلات تکمیلی (مانند حرکت کردن بیمار ، مقدار پرتودهی و وضعیت بیمار ) باید تهیه شود.
۳ـ آیا همراه بیمار اجازه ورود به اتاق رادیولوژی را دارد؟
این سوال یکی از پرتکرارترین سوالات متداول قبل از رادیولوژی است. در پاسخ باید گفت خیر. تنها برای رادیولوژی کودکان یکی از والدین بیمار با پوشیدن روپوش سربی، اجازه ورود به این اتاق را دارد.
۴ـ دلیل پوشیدن لباس مخصوص (گان) هنگام تصویربرداری چیست؟
از آنجایی که اشیای فلزی در لباس می تواند بر روی کلیشه ها مشکل ایجاد نماید و تصاویر را مبهم نماید، این مورد ضروری است.
۵ـ آیا شیر دادن به نوزادان بعد از تزریق ماده کنتراست خطرناک است؟
یکی از مهمترین سوالات متداول رادیولوژی، شیر دادن به نوزاد بعد از تزریق است. اگرچه تا به این لحظه اثر منفی از این ماده دیده نشده است ولی در هر حال احتیاط شرط عقل بوده و بهتر است مادر از ۲۴ شیر دادن به فرزند خود خودداری نماید.
برخی از خدمات سونوگرافی دکتر مرتضی جورابیان، در اهواز
- انواع سونوگرافی های روتین و تخصصی
- سونوگرافی NT
- سونوگرافی غربالگری سه ماهه دوم بارداری یا آنومالی اسکن
- سونوگرافی شکم
- الاستوگرافی کبد
- الاستوگرافی پستان
با تشکر مدیریت سایت مرکز رادیولوژی و سونوگرافی دکتر مرتضی جورابیان، در این مقاله سعی شد سوالات متداول رادیولوژی را مطرح و پاسخ آنها را با شما به اشتراک بگذاریم. اگر سوال دیگری در ذهنتان است می توانید با درج آن در کادر دیدگاه زیر از دکتر جورابیان پاسخ آن را بگیرید.
در ادامه بخوانید : سوالات متداول سونوگرافی
0 دیدگاه