فیبرواسکن کبد
فیبرواسکن کبد روشی است برای بررسی وضعیت کبد و مشاهده ضایعات کبدی . دستگاه فیبرواسکن با استفاده از امواج اولتراسوند حدود سختی کبد را اندازه گیری کرده و شدت فیبروز و سیروز کبدی را تشخیص می دهد. تست فیبرواسکن با تجویز متخصص انجام می شود و در موارد بسیاری می تواند جایگزین روش های دیگر باشد. سری جدیدتر این دستگاه توانایی اندازه گیری میزان سختی کبد(فیبروز) را دارد و همچنین اندازه گیری CAP در طی انجام تست را هم دارا می باشد.
مهم ترین وظایف کبد
- دفع سموم از بدن
- ساختن پروتئین های حیاتی مفید بدن
- تنظیم قند خون بدن
- سوخت و ساز چربی۵٫
- تولید برخی هورمون های ضروری
عوامل ایجاد اختلال در عملکرد کبد
- ابتلا به هپاتیت BوC
- سموم غذایی
- مصرف انواع داروهای خوراکی مانند قرص ضد بارداری
- فعال شدن غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن
- مصرف کافئین، سیگار، الکل
- عدم مصرف پروتئین، پرکربوهیدرات
- مصرف بعضی افزودنی های مواد غذایی
روش های تشخیص بیماری های کبدی
روش های زیادی برای تشخیص بیماری های کبدی وجود دارد. یکی از نوین ترین و پیشرفته ترین تکنولوژی های ارائه شده جهت مطالعه و اندازه گیری دقیق شدت فیبروز و سیروز کبدی و همچنین استئاتوز کبد، انجام تست فیبرواسکن است. فیبرواسکن در بررسی بعضی اختلالات کبدی متاثر از ابتلا به کبد چرب، انواع هپاتیت و… بسیار حائز اهمیت است.
عملکرد فیبرواسکن کبد
تست فیبرواسکن کبد در صورت نیاز به سهولت صورت می پذیرد. و یک بررسی دقیق و منحصر به فرد از کبد را امکان پذیر می کند. فیبرواسکن بدون جراحی و درد انجام می شود و فقط به چند دقیقه وقت نیاز دارد. متخصص از بیمار می خواهد که روی کمر بخوابد. دست راست خود را زیر سر قراردهد سپس امواج از انتهای یک پروب اولتراسوند کوچک به کبد فرستاده می شود. دستگاه میزان چربی و سفتی کبد را نشان می دهد.
با تشکر مدیریت سایت دکتر مرتضی جورابیان متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
0 دیدگاه