دکتر جورابیان / سونوگرافی / لگد جنین چه زمانی احساس می شود؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

لگد جنین چه زمانی احساس می شود؟

لگد زدن جنین باید بین هفته 16 تا 24 بارداری احساس شود. البته برخی مادران در بارداری اول به دلیل ناآشنایی، ممکن است تا بعد از 20 هفته هیچ حرکتی احساس نکنند. اما اگر تا هفته 24 حرکت و لگد جنین احساس نشود، باید سریعا به متخصص زنان مراجعه کنید تا ضربان قلب و حرکات جنین دقیق بررسی شوند. با ما همراه باشید تا در این مقاله لگد جنین، حس کردن حرکات او و اینکه چه زمان هایی جنین باید لگد بزند یا حرکت کند را با هم بررسی می کنیم.

مادر باید بعد از اولین احساس لگد جنین تا زمان زایمان حرکات جنین را به طور مداوم احساس کند. احساسی که مادر با لگد زدن جنین حس می کند با احساس لمس لگد جنین از روی شکم مادر برای سارین، متفاوت است. پس این حس ارزشمند و ناب فقط مخصوص مادر است و او با حس همین حرکات، ارتباط قوی بین خود و جنین خواهد ساخت.

زمان حس کردن لگد جنین

دکتر مرتضی جورابیان، سونوگرافیست و رادیولوژیست حاذقی در شهر اهواز هستند که درباره سوال لگد زدن جنین از چه زمانی احساس می شود، می گویند: معمولا اولین باری که مادران حرکات جنین را تشخیص می دهند. در اواخر هفته 24 بارداری و شاید هم کمی زودتر در هفته 16 یا 18 بارداری باشد. جنین مدت ها قبل از آن حرکت می کرده است، اما این حس نا آشنا است و ممکن است آن را تشخیص نداده باشید. حرکات جنین در مراحل اولیه بارداری خیلی قوی نیست و مانند لرزش می باشد. اگر جفت در جلو رحم شما باشد، ممکن است شدت لگدهای جنین را کم کند و شما کمتر حرکت های او را حس کنید. در حاملگی دوم یا چندم معمولا مادر حرکات جنین را از هفته 16 بارداری و یا زودتر مثلا هفته 12 بارداری متوجه می شود.

چطور حرکت جنین را حس کنیم؟

حرکات جنین می تواند مانند یک چرخش ملایم یا لگد باشد. همانطور که بارداری پیشرفت می کند، ممکن است لگدها و حرکات تندتری احساس شوند. اگر در حین بارداری به این موارد درباره لگد زدن جنین برخوردید، سریعا به پزشک زنان مراجعه کنید:

  • حرکت جنین کمتر از حد معمول خود است.
  • حرکت یا لگد زدن جنین اصلا احساس نشود.
  • الگوی حرکات معمول جنین تغییر کرده است.

در صورت بروز هر یک از این موارد، باید با مراجعه به پزشک؛ حرکات و ضربان قلب جنین بررسی شوند. حتی اگر فردا نوبت ویزیت با دکتز زنان خود دارید هم منتظر نمانید. فوراً با پزشک تماس بگیرید، حتی اگر نیمه شب باشد.

اگر قصد انجام سونوگرافی جنین در اهواز را دارید، پیشنهاد می کنیم به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی دکتر مرتضی جورابیان مراجعه کنید. برای تنظیم وقت ویزیت می توانید از طریق راه های ارتباطی صفحه تماس، اینستاگرام یا پر کردن اطلاعات تماس خود در فرم زیر اقدام کنید:

کنترل حرکات جنین
نام یا نام خانوادگی
شماره تماس
پیام
اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد!
لطفا مجددا اطلاعات تماس خود را وارد نمائید!

جنین باید هر چند وقت یک بار لگد بزند؟

تعداد حرکات و لگد جنین مشخص نیست فقط باید هر روز طبق الگوی قبلی، مادر لگد زدن جنین را احساس کند. فراموش نکنید که هر جنین با دیگری متفاوت است بنابراین ممکن است یک مادر در بارداری فرزندان مختلفش، لگد جنین را متفاوت و متغیر احساس کند.

نیازی نیست تعداد لگد یا حرکات جنین هر روز شمرده شوند، نکته مهم این است که روزانه به حرکات معمول جنین توجه کنید.

اگر احساس کردید جنین لگد نمی زند و حرکت ندارد، از داپلر خانگی (کیت گوش دادن به ضربان قلب) یا همان گوشی پزشکی، برای بررسی ضربان قلب جنین استفاده نکنید. این روش مطمئنی برای بررسی سلامت جنین نیست. حتی اگر صدای ضربان قلب را می شنوید، به این معنی نیست که جنین سالم است یا خیر.

اهمیت حرکات جنین

اگر جنین خوب نباشد، مثل همیشه حرکت نخواهد بود. این بدان معنی است که حرکت کمتر می تواند نشانه عفونت یا مشکل دیگری باشد. هر چه زودتر این موضوع مشخص شود، برای سلامتی جنین بهتر است. بنابراین برای کنترل جنین به حرکات و لگد زدن او توجه کنید و در صورت مشاهده هر گونه تغییری، آن را به پزشک اطلاع دهید.

چه حرکات از جنین خطرناک است؟

اطلاع به موقع از اختلال در حرکت و لگد جنین می تواند جان او را نجات دهد. اما آیا نرمال است که جنین بیش از حد حرکت کند؟

نرمال نیست که جنین بیش از حد حرکت کند اما اگر مادر الگوی حرکات معمول جنین آگاه باشید، در صورت مشاهده هر تغییری می تواند با کمک پزشک برای علت اختلال لگد زدن و حرکات جنین بررسی کند.

سخن آخر

احساس لگد زدن جنین، چرخش، مشت و سکسکه او یکی از بزرگترین هیجانات دوران بارداری هر خانمی است. هیچ مدرکی بهتر از این وجود ندارد که یک زندگی کاملاً جدید در درون مادر در حال پرورش است. حرکات جنین در دوران بارداری می‌تواند باعث ایجاد سوال برای مادر شود. آیا کودک من به اندازه کافی لگد می زند؟ آیا کودک من چهار پا دارد؟ برای پاسخ به تمامی این سوالات حتما با پزشکان و متخصصان این حوزه مشورت کنید و تا جای ممکن استرس بارداری را کاهش دهید.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 4 =

Call Now Buttonتماس سریع با دکتر جورابیان