دکتر جورابیان / سونوگرافی / سونوگرافی غده تیروئید
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

سونوگرافی غده تیروئید

سونوگرافی غده تيروئيد اهمیت بالایی در تشخیص بیماری های مربوط به غدد دارد. تیروئید نیز مانند سایر غدد بدن می تواند دچار تومورهای توپر یا حفرات تو خالی (کیست) شود. معمولا متخصص غدد مترشحه داخلی پس از معاینات اولیه و احیانا انجام اسکن رادیوایزوتوپ سونوگرافی غده تيروئيد را تجویز خواهد کرد. در این سونوگرافی از امواج صوتی به منظور تولید تصاویر استفاده می شود البته باید اشاره کرد به هیچ عنوان از اشعه یونیزه استفاده نمی شود چرا که تنها به منظور بررسی تودهای یک آزمایش مورد استفاده قرار می گیرد.

سونوگرافی غده تیروئید

برای دیدن صحبتهای تخصصی دکتر مرتضی جورابیان در حوزه سونوگرافی، رادیولوژی و اهمیت انجام این تست ها می توانید از صفحه اینستاگرام یا کانال آپارات دکتر دیدن کنید.

گیف-بهترین مرکز سونوگرافی در اهواز

علائم نشان دهنده داشتن تیروئید

به طور معمول اکثر تیروئیدها از لحاظ ابعادی کوچک هستند و به راحتی از طریق خود شخص قابل تشخیص نیست. ولی در صورتی که خیلی بزرگ باشد به علت ورم گردن امکان لمس آن وجود دارد. از جمله علائم نشان دهنده داشتن تیروئید به شرح زیر می باشد:

  • احساس درد در ناحیه گلو
  • دشوار بودن بلع غذا
  • داشتن تنفس سخت

در سونوگرافی غده تيروئيد ابعاد و مشخصات این غده مشخص می شود تا پزشک بتواند راحت تر وجود اختلال در غده تیروئید را بررسی کند.

باید خاطر نشان کرد که کم کاری و پرکاری تیروئید نیز از علائمی برخوردار است:

کم کاری تیروئید

  • احساس خستگی
  • افسردگی
  • ایجاد اختلالاتی در حافظه
  • خشکی پوست

پر کاری تیروئید

  • عصبی شدن
  • کاهش وزن
  • تعریق زیاد
  • تند شدن ضربان قلب

سونوگرافی غده تیروئید

انجام سونوگرافی غده تيروئيد یکی از روش های تشخیصی بدون خطر و درد محسوب می شود که پزشک به منظور تصویر برداری از امواج صورتی استفاده می کند. برای انجام سونوگرافی غده تيروئيد از یک مبدل استفاده می شود که در آن امواج صوتی با فرکانس بالا به بدن منتقل می شود. یکی از ویژگی های بارز این مبدل جمع کردن صدا ها و در آخر تبدیل آن به تصویر است.

یکی از ویژگی های بارز سونوگرافی غده تيروئيد این است که تصاویر در همان زمان ثبت شده و از همه مهم تر امکان نمایش و حرکت ساختار اندام های بدن و همچنین میزان جریان خون در رگ های بدن را دارد. هدف از انجام سونوگرافی غده تیروئید ایجاد تصاویری از غده تیروئید و همچنین ساختار کناری گردن است. این غده در قسمت جلوی گردن قرار گرفته که از لحاظ ظاهری می توان گفت که شکلی شبیه به پروانه دارد. توجه داشته باشید که غده تیروئید جزء غذه های دورن ریز محسوب می شود که باعث شده تا هورمون هایی را در جریان خود ایجاد و ارسال کند. وجود این هورمون در بدن باعث تنظیم شدن عمکرد اعضای بدن می شود.

به طور معمول اکثر بزرگسالان یعنی حدود 5 تا 10 درصد آن ها غده تیروئید را دارند که با انجام یک معاینه ساده توسط پزشک می توان آن را تشخص داد چرا قابل لمس هستند. معمولا گره هایی را که به وسیله سونوگرافی غده تيروئيد تشخیص داده می شود؛ اکثرا 70 درصد آن ها خوش خیم بوده و هیچ نوع خطری را برای فرد به همراه نخواهد داشت.

اهداف سونوگرافی غده تیروئید

از جمله دلایل نیاز به انجام سونوگرافی غده تيروئيد به شرح زیر می باشد:

١- تشخیص تومورهای توپر از کیست ها

٢- تشخیص این مسئله که غده تیروئید فقط در گردن قرار دارد یا اینکه به داخل سینه پشت جناغ کشیده شده است.

٣- تعیین اینکه بیماری تیروئید منتشر یا محدود است.

۴- بررسی از نظر وجود یافته غیر طبیعی در گردن علاوه بر غده تیروئید

بیشتر بخوانید=> تاثیرات تیروئید در بارداری

آمادگی های پیش از سونوگرافی غده تیروئید

به منظور انجام سونوگرافی غده تيروئيد لازم است حتما آمادگی های لازم انجام شود که برخی از آن ها عبارتند از:

  • در حین سونوگرافی حرف نزنید و غیر از مواقعی که پزشک
  • سونوگرافیست اجازه می دهد آب دهانتان را قورت بدهید.
  • نتایج آزمایشات و اسکن رادیوایزوتوپ قبلی را همراه داشته باشید.
  • قبل از دراز کشیدن بر روی تخت اگر گردن بند یا گیره موی سر دارید آنها را باز کنید.
  • به هیچ عنوان هنگام انجام سونوگرافی غده تيروئيد، زیور آلات ندشاته باشید.

اگر در سونوگرافی گره یا ندول در غده تيروئيد تشخیص داده شود می توان با سونوگرافی از ندول نمونه برداری کرد. برای نمونه برداری هم آمادگی خاصی لازم نیست با یک سوزن نازک نمونه برداری انجام می شود. با انجام حسی موضعی سوزن وارد ندول شده و نمونه لازم تهیه و به آزمایشگاه ارسال می شود.

خواندن مقاله بهترین مرکز سونوگرافی تیروئید به شما کمک می کند تا اطلاعات بیشتری درباره اهمیت و تاثیر انجام تست در یک مرکز معتبر و تخصصی، کسب کنید.

سونوگرافی تیروئید چه مزایای دارد؟

از جمله مزایای بارز انجام سونوگرافی غده تيروئيد به شرح زیر می باشد:

  • این سونوگرافی کاملا غیر تهاجمی بود و هیچ نوع نیازی به تزریق ندارد.
  • انجام سونوگرافی غده تيروئيد یک روش کاملا آسان است و کم هزینه است.
  • چون برای انجام آن از هیچ نوع اشعه ای استفاده نمی شود در نتیجه یک روش کاملا بی خطر است.
  • تصاویر ایجاد شده با این سونوگرافی کاملا واضح است.

چه زمانی برای انجام سونوگرافی تیروئید می بایست به پزشک مراجعه کرد؟

یکی از اهداف مهم سونوگرافی غده تيروئيد بررسی مشکلات این ناحیه است ولی باید اشاره کرد که به طور معمول این گره های تیروئد غیر سرطانی بوده و هیچ نوع مشکلی را برای فرد ایجاد نمی کند. طبق بررسی های انجام شده توسط پزشکان علت کاملا مشخصی برای ایجاد این گره ها وجود ندارد و معمولا اگر سابقه خانوادگی داشته باشید به احتمال زیاد ممکن است شما نیز به بیماری تیروئید مبتلا شوید از دیگر علت های رایج می توان به قرارگیری در معرض تابش اشعه نیز اشاره کرد.

سوالات متداول

کلام آخر

ما در این نوشتار قصد داشتیم تا در مورد سونوگرافی غده تيروئيد اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم توجه داشته باشید که انجام این سونوگرافی هیچ نوع خطری را به همراه ندارد. ولی بهتر است آن را در یک مرکز سونوگرافی خوب در اهواز یا شهر محل زندگی خود انجام دهید. چرا که مراجعه به یک رادیولوژیست باتجربه به شما کمک بسیار زیادی می کند. نتایجی که سونوگرافیست از مشاهدات خود در ریپورت آزمایش برای دکتر ارسال می کند، به پزشک کمک می کند تا بهتر بیماری را تشخیص دهد. برخی بیماری ها مانند توده های خوشخیم، سرطانی یا میکرواسکلایفاسیون در توده با انجام سونوگرافی غده تيروئيد به راحتی قابل تشخیص هستند.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − سه =

Call Now Buttonتماس سریع با دکتر جورابیان